Program 2015

PREMIÄR!
PIONJÄREN och LANDSKAPSARKITEKTEN ULLA VON KRUSENSTIERNA
Berättelsen om Drakegårdens stadsodling med dess köksväxter, Örtagården vid Mariakyrkan (båda i Sigtuna stad) samt Edvard Anderssons växthus i Bergianska trädgården, Stockholm.

24 augusti klockan 18.00 i Studiokyrkan, Sigtuna stad

Ulla v K

1 Introbildortagard

Naturligtvis startar vi med Sigtunas egen trädgårdsnestor, Ulla von Krusenstierna!
En kvinnlig pionjär inom yrket landskapsarkitekt.
Ulla berättar under kvällen om några av alla de platser hon formgivit ­såsom Örtagården vid Mariakyrkan samt stadsodlingen med köksväxter vid Drakegården, alla i Sigtuna stad. Dessutom får vi höra om glädjeämnena och vedermödorna med Edvard Anderssons växthus i Bergianska trädgården, Stockholm.
(Studiokyrkan hittar du i norra delen av kyrkogården vid Mariakyrkan.)
Foto: Margaretha Nordgren, Reseguiden.se

Summering:
FullSizeRender(30)BokTavlor2
Så här fin sensommarbukett mötte besökarna utanför dörren! Under kvällen berättade Ulla bland annat om att hon inför utformningen och växtvalet till både Örtagården och stadsodlingen vid Drakegården grundligt studerat illustrationer och skrifter från 1200- och 1600-talen. I kaffepausen kunde vi titta på Ullas vackra botaniska illustrationer och så förstod vi att detta är kvinnan bakom bland annat denna centrala vy (ovan) i Edvard Anderssons växthus i Bergianska trädgården.
En rolig kväll då dessutom Ulla blev föreningens hedersmedlem!
PS. I Bergianska trädgårdens vänners ”Vårbladet 2016” finns en utförlig artikel om Ullas gärning. www.bergianskavanner.se

 

TRÄDGÅRDSDESIGN
Dan och Ann-Christin Rosenholm
20 oktober klockan 19.00 i Kulturgården, Sigtuna stad
Medlemmar gratis, övriga 50 kronor

Rosenholm_Dan_1 9789174240160
Har du precis blivit med tomt men vet inte var du ska börja? Hållit på några år men får ändå inte riktigt till det? Eller är du kanske van ”trädgårderare” men går lite på tomgång?
Välkommen till en inspirerande kväll med Dan och Ann-Christin Rosenholm som har stor erfarenhet av ämnet Trädgårdsdesign, bland annat har de gett ut ett flertal böcker med foton från de bäst designade privatträdgårdarna i hela Sverige och hållit kurser i trädgårdsdesign. Under kvällen visar de bilder och berättar om planlösningar, hur man komponerar rabatter, ger exempel på olika trädgårdsstilar och tips på hur man kan ge trädgården ett romantiskt, stramt, ledigt, sydländskt eller formellt intryck.
Dan Rosenholm är trädgårdsskribent, fotograf, doktor inom geografisk information och kommunalråd i Sigtuna. Ann-Christin är civilingenjör och journalist. Paret har gjort många uppskattade reportage för tidningar som Allt om Trädgård, Allers trädgård och Hemträdgården.
Lotteri 10 kronor. (Vinst: Kerstin Ekmans nya bok med växtanknytning. Signerad.)
Kaffe med dopp 20 kronor.
(Kulturgården hittar du bredvid Stadshotellet, på Stora Nygatan.)
Foto: Dan Rosenholm

Summering:
Fullsatt var det, när Dan och Ann-Christin Rosenholm gjorde succé med sin kunskap i ämnet Trädgårdsdesign och visade en del av sin rikliga bildskatt!
Hembakta bullar, äppelmust i bag in box från Wenngarns musteri, fina lotterivinster och fröer till alla som avslutningsgåva (sammetsblomma/Linnétagetes) – med andra ord en supertrevlig kväll på Sigtuna Kulturgård.

12345a5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s